Vegetarisk Reptil Rekommendation #5: Uromastyx

Uromastyx är en annan Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör som du kanske aldrig har hört talas om tidigare. De kallas ofta den spiny svansen eller den spiny-tailed agamid.

De är Rejäl, hardy ödlor med olika morphs som inkluderar gröna och gula ränder.

De har väldigt taggiga svansar. När de gömmer sig gömmer de vanligtvis sina kroppar men låter sin spikiga svans sticka ut.

De kan leva allt från 15 till 35 år. I naturen lever de i otroligt torra, hårda förhållanden, vilket gör dem till en av de mer hållbara reptilerna du kan äga.

Dessa ödlor är ganska lätta att hantera, som liknar en skäggig drake. De älskar att vara varma, varmare än de flesta ödlor, med UV-lampor.

Bäst av allt är de i stor utsträckning växtätande, äter ett brett utbud av senapsgrönsaker och collardgrönsaker.

De gillar också frön, som linser och fågelfrö. Vissa uromastyx kommer att äta en insekt då och då om du erbjuder dem, men de äter inte en tung proteindiet och kan äta gott om frön, vilket hjälper dem att uppfylla sina proteinbehov.

Vissa människor väljer även att använda frön som hirs som substrat i deras livsmiljö.

Uromastyx älskar att gömma sig och bo i hörn. De klättrar inte lika mycket som andra ödlor, men istället gräver och kilar sig i hörn.

Många av dem är ganska sociala och efter att de vänjer sig vid hantering och ser fram emot att interagera med sina ägare.

En av nackdelarna med uromastyx är att de inte är lika vanliga som andra reptiler, vilket kan göra dem svårare att hitta och ofta ganska dyra.

You may also like